De Gathering

Het is weer voorbij!! Het was een super bijeenkomst en heb weer veel nieuwe mensen leren kennen. Iedereen is hier zo aardig en we hebben allemaal glas gemeen. Een aantal herkennen mijn naam en vragen een handtekening. Niet te geloven!!

Donderdag was de opening van de Gathering en d opening van de “Vendors section”. Ongelooflijk wat al de winkels hadden meegenomen voor deze show. De meeste wonen ve3r weg en alles moet ingevlogen worden.


’s Avonds was er weer “Open Torch” en Kim heeft laten zien hoe je een boom met blaadje maakt. Veel andere bekende en onbekende probeerden glas en branders uit of gaven een demonstratie.


Vrijdag begon de dag met een gezamenlijk ontbijt en de hele dag lezingen en demonstraties. Donald Friedlich, Bruce Baker, Heather Trimlett, Sharon Peters, Hayley Tsang en John Kobuki hebben een lezing of demonstratie gegeven. Ik heb weer veel geleerd en nog meer inspiratie gekregen. Tussen de middag was er een gezamenlijke lunch.

Zaterdag de Beadbazaar. Geweldig, bijna 80 tafels waarvan een aantal gedeeld met allemaal lampwork van allerlei windstreken en nationaliteiten.


Zondag is hetzelfde ingedeeld als vrijdag. Na het gezamenlijke ontbijt was JC Herrel de eerste die om 8 AM met haar presentie stond gepland. Tijdens de Bead bazaar en tijdens de veiling de avond ervoor had JC goed reclame gemaakt voor haar presentatie. Ze was heel bang dat ze voor een lege zaal zou staan. Als grap kwamen een paar met pyjama’s en kussen op de eerste rij zitten en liggen. ;-)


De presenters op zondag waren: JC Herrel, Dora Schubert (met wie we nog gegeten hebben op woensdag en ontzettend gelachen), Robert Kincheloe, Sara Sally Lagrand and Robert Dancik.

Net als vorig jaar heeft Sharon Peters weer wat glitters in mijn haar gezet. En ik heb gekleurde veren in mijn haar in ruil voor een donatie aan “Beads of Courage“. Deze organisatie doet zo goed werk. Als ik terug ben zal ik daar wat meer over vertellen en hoe je mee kan helpen.


Zondag avond was de “Bead swap”. Ik heb weer met veel geweldige mensen kralen geruild. Ik zal als ik thuis ben de “buit”{wel laten zien. ;-)

Helaas zit het er weer op en vandaag gaan we via de studio van Indy Flame Art terug naar Kim’s huis in Metamora. Een rit van ongeveer 8 uur!!

Nog een paar foto’s van de hal van het hotel.


3 thoughts on “De Gathering

 1. Leuk dat je al zo”n grootheid aan het worden bent in de “kralenwereld” dat ze je om een handtekening vragen. Geniet nog lekker van je tijd daar !! Wij hebben momenteel regen in Portugal, dat had ik toch niet verdiend…

  XX Maarten

 2. Het ziet er super uit Miriam. Fijn dat je zo genoten hebt.
  Ben benieuwd naar de beadswapbuit :0)

  Groetjes
  Wanda

 3. Zo te zien was het weer een fijne trip naar Amerika. Leuke foto’s en verslag. Ben benieuwd naar jouw “buit”.
  gr. Corry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *