Gathering verslag deel 2


Vrijdag

De ochtend begint met een groot ontbijt buffet en de hele dag zijn er lezingen en demonstraties. Er zijn geweldige demonstraties en presentaties te zien en in het programma zit elke keer maar een 15 minuten pauze. De demonstraties zijn van te voren opgenomen en in de zaal geven de artiesten commentaar bij de beelden en kunnen er vragen gesteld worden. De hele zaal is vol en muisstil.
Na het openingswoord van Kendra Bruno, president van de ISGB, zijn er presentaties en demonstraties van: Dr Robert Liu, Margaret Neher, Bronwen Heilman, Leah Fairbanks, Wesley Flemming en Eun-Suh Choi.


’s Avonds is een bustoer langs 3 galleries, maar Kim en ik zijn zo moe dat we vroeg naar bed gaan. De volgende morgen begint mijn vrijwilligerswerk om 6.30, dus we kunnen wel wat slaap gebruiken.

 

Zaterdag

De grote dag van de Bead Bazaar. Als vrijwilliger moest ik om 6 uur ’s morgens aanwezig zijn. Er was verder niemand daar tot 7 uur, dus ik had nog lekker een uurtje kunnen slapen. :-? Vanaf 7 druppelde langzaam alle deelnemers binnen om hun kraam op te zetten. De setups waren heel verschillend. Wat me wel opviel was dat veel verhogers hebben voor de tafel, waardoor de kopers wat makkelijker de kralen kunnen zien.
De deelnemers aan de conferentie mogen om 9 uur binnen en kralen kopen en de zaal is vanaf 10 uur open voor alle andere gegadigden.
Natuurlijk wilde ik ook een kraal kopen maar helaas had ik niet genoeg geld om alles te kopen wat ik mooi vind. ;-) Uiteindelijk heb ik twee kralen van Harold Cooney en een mooie hanger van Steven Hagstrom gekocht.


’s Avonds was er in de ballzaal van het hotel een Banquet. Grote ronde tafels stonder in de hele zaal en het 3 gangen menu werd uitgeserveerd. Na het diner was een Fundraising veiling. Diverse artiesten en verkopers hadden iets aangeboden om te laten veilen. De veilingmeester was Mike Frantz en hij deed het geweldig. Kim bood op een armband van Dan Adams en Cythia Toops en een geweldige ketting van Jennifer Geldard. Ze heeft ze allebei gewonnen. :-D2 thoughts on “Gathering verslag deel 2

 1. hi Miriam,
  steeds weer nieuwe details. jammer, dat ik niet met je mee ben gegaan om daar mooie kralen te mogen kopen, want ik stel me voor dat je je vingers erbij kunt aflikken. uit jouw verhalen begrijp ik, dat hier echt de “crème de la crème” uit de hele wereld komt.
  fijn, dat je aan Kim zo’n goede gastvrouw hebt.
  heel veel liefs,
  Anja

 2. hi miriam,

  het was leuk om kennis te maken met je daar !!
  see you soon maybe
  claire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *