Orchidee van Boro

Dit jaar volg ik een cursus werken met boro glas van Frans Meeuwsen bij Stipglas in Tilburg. Aan de ene kant is het heel erg makkelijk in vergelijking met zacht glas omdat je onderdelen eigenlijk meteen in de vlam aan elkaar kan zetten. Maar aan de andere kant, moet je heel goed plannen en hulp ankers maken om alles goed aan elkaar vast te smelten.

We hebben nu 7 lessen gehad en het begin me een beetje te dagen. Afgelopen zaterdag hebben we gezien hoe je een orchidee maakt met boro glas en een begin ermee gemaakt. Gisteren heb ik de bloem afgemaakt en het lijkt al een beetje op een orchidee. ;-)

Orchidee van boro4 thoughts on “Orchidee van Boro

 1. Wow Miriam wat goed,het lijkt absoluut op een orchidee.
  Groetjes Cora

 2. Very unexpected and so beautiful! It seams like a real, glacial orchid form the fairy tale. Really very beautiful!

 3. Ja……. super! Frans is beslist een geweldige leraar!
  Ooit……. (als ik véél meer tijd heb) ga ik ook eens zo’n cursus volgen!

 4. het ziet er heel spannend uit. wat is boro-glas eigenlijk?
  je krijgt van overal complimenten voor de prachtige kralen en kettingen die je voor mij hebt gemaakt en ik op de bruiloft in Z-Limburg droeg.
  echt gaaf, niet waar?
  hartelijke groeten, anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *