Murano deel 2

dinsdag 30 oktober

’s Morgens zijn we vroeg opgestaan om de boot naar Burano te nemen. Onderweg komen we Roberto Donà tegen. Gelukkig heeft hij het telefoon nummer van Andrea Guarino zodat we kunnen afspreken om samen met haar en Rebecca Kramer naar Burano te gaan. Maar eerst even kijken bij Robert en wat bestellen.Ook in Burano staat het water hoog. We hebben een geweldige lunch in de “Trattoria Gatto Nero” (= de zwarte kat). Burano is geweldig mooi, je wordt blij van alle kleuren. Sommige straatjes zijn wel erg smal of is Eric zo breed. ;-)Na Burano varen we door naar het begraafplaats eiland “Cementerio”. Het is ongelooflijk hoeveel graven er zijn. Bijna alle graven hebben mooie zijde bloemen. Daardoor ziet het er heel kleurrijk uit. Ook staat er op bijna elk graf een foto van de overledene. Er waren veel mensen die verse bloemen kwamen leggen omdat het 2 november Allerzielen is.Nog wat plaatjes gemaakt tijdens de zonsondergang.


 

woensdag 31 oktober

Lucio Bubacco is zo geweldig aardig. Hij stelt iedereen aan ons voor en heeft geregeld dat we mogen kijken als de grote meastro Pino Signoretti aan het werk is. Het is ongelooflijk wat hij maakt.Het water was ondertussen flink gestegen. De italianen noemen deze stijging van het water “Aqua Alta“. Voordat we vertrokken had ik een app gedownload en kon precies zien wanneer het hoog water was en hoe hoog de verwachting was. Vandaag was de verwachting voor hoogtij om 11 uur en 1.10 meter hoog. Op veel plekken staat dan het water zeker 10 centimeter op de straat/kade. Gelukkig zijn de randen van de kades wit zodat je door het water kan zien waar de kade ophoud. We vertrekken vanmiddag en de verwachting voor hoogwater vanavond om 23.45 is 1.45!! Ben blij dat wij dan hoog en droog thuis zijn.Nog even de spulletjes bij Roberto Donà ophalen, een hapje eten en dan weer terug naar huis.We zijn maar kort weggeweest, maar zoveel gezien, zoveel fantastische mensen ontmoet en vrienden weer gezien.

Nu weet Eric ook waarom ik zo graag naar Murano ga en de volgende reis is al bijna weer geboekt. :-D


6 thoughts on “Murano deel 2

 1. Nou, ik kan het me ook voorstellen waarom daar zo graag naartoe wilt! Leuk verhaal en hele mooie plaatjes!
  Groetjes,Reina

 2. Gaaf!!! Mooie trip en veel interessante mensen ontmoet! Ik vond Venetie en Murano ook heel indrukwekkend! Goeie reis terug!! Groet vanaf Bali

 3. Geniet nog van je tijd op Bali Margret. Mijn volgende blog bericht zal ook vanaf Bali komen. ;-)

 4. hi Miriam, geweldig al die beelden! ik word wel steeds nieuwsgieriger er naar toe te gaan, maar ik denk, dat het feit dat je ondertussen zoveel mensen hebt leren kennen, juist de jus is.
  en ja wij hebben op 1 november ook vrij om alle zielen te herinneren. liefs Anja

 5. Wat een heerlijke dagen lijken me dat te zijn geweest, nu naart Bali wauw!

 6. Ik vind het altijd heerlijk om jouw rijk geïllustreerde reisverslagen te lezen, bedankt weer!

  Liefs, Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *