Memory Marbles

Heel lang heb ik gedacht dat het verwerken van as van een dierbare of huisdier iets was wat ik niet aan kon. Tot een paar weken geleden een goede vriendin mij vroeg om de as van haar vader te verwerken in een sieraad voor haar en haar 4 zussen.

Er zijn al veel kralenmakers die allerlei verschillende kralen maken met as erin verwerkt en ik wilde iets maken dat toch dicht bij mij ligt.

Het maken van draagbare marbles (=knikkers) vind ik geweldig. Vandaar dat ik ben begonnen met het verwerken van de as in marbles. Dat ze mij de as van haar vader toevertrouwde gaf een heel speciaal gevoel. Na de eerste test was mijn vriendin meteen enthousiast.

De marbles heb ik afgewerkt met een handgemaakte sterling zilveren hanger. Alle marbles zijn weer anders geworden en er zijn nog zo veel andere manieren en designs mogelijk. Ze zijn ongeveer Ø 25 mm in doorsnede.

Het was heel bijzonder om zo een heel persoonlijk en blijvend aandenken te mogen maken. Na het horen van de reacties en het feit dat ik mee kan helpen om een tastbare herinnering te maken, zal ik op verzoek nu ook glazen gedenk objecten en sieraden gaan maken.

Voor meer informatie: http://www.memorymarbles.com


6 thoughts on “Memory Marbles

 1. het is dus een marble, de as zit dus verwerkt in het glas? Is dit compatible?
  Het idee spreekt me aan, vooral dat de as niet ronddwarreld in de kraal, goed gedaan

 2. Hi Carla, lief dat je weer zo spontaan reageert! De as is niet echt compatibel, daarom kun je maar een heel klein beetje as gebruiken. Het lijkt veel meer door de vergrotende werking van het glas eromheen.

 3. goh, Miriam, wat een waagnis! zo te zien hoef je maar weinig as te gebruiken. en er zijn zo veel verschillende soorten as.
  fijn, dat je dit werk doet. Anja

 4. heel duidelijk, dank je voor je reactie je weet ik ben een nieuwsgierig mens tenminste op glasgebied, veel liefs

 5. Prachtig hoor! Ik heb t ooit gedaan met de as van opa.de eerste echte werd een wonkie .die heeft heel lang bij zijn foto gelegen.daarna toen mijn moeder stierf heb ik alles meegegeven in haar kist. Maar zo mooi rond als jouw marbles zijn ze nooit geworden hoor. Prachtig!

 6. Miriam,
  Ze zijn gewoonweg prachtig, zo simpel en sereen maar toch zo krachtig!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *