Window bead en transparant glas

Deze week heb ik opnieuw kralen gemaakt om die “open” te slijpen om zo een “window bead” te maken. Achteraf gezien had ik voor zo een klomp glas beter een dikker mandrel dan een 2mm kunnen gebruiken. ;-) Maar de kralen zijn gelukt en wat nog beter is, het slijpen en polijsten is nu wel goed gegaan.


Voor de encasing heb ik verschillende soorten transparant glas gebruikt. De ene geeft meer luchtbelletjes en “scum” (=vervuiling) dan de ander, maar eigenlijk is er geen één transparant glas wat echt mooi helder en zonder luchtbelletjes is.

Om nog wat bloemetjes te oefenen en wat transparant glassoorten uit te testen heb ik een paar kralen gemaakt. Alle kralen hebben een basis van Dark Aura (Double Helix), kopergaas en verschillende bloemen. In de meest rechtse kraal zitten zelfgemaakte murrini’s.


Het Lauscha transparant geeft een hele andere kleur dan de andere glassoorten. Het Flex (van Stipglas) is gebarsten uit de oven gekomen.

Ik kan geen kraal heel houden met dit glas. Zo jammer, want het is zacht, smelt makkelijk, scumt niet, geeft bijna geen luchtbellen en is schitterend transparant.

Kugler 104 geeft mij te veel luchtbellen en scum. Ook de kraal met Reichenbach 104 transparant is een klein beetje verkleurt en heeft een paar kleine belletjes. Van deze 4 dus op dit moment de minst slechte.

De Vetro en Effetre transparanten heb ik niet gebruikt omdat de batches die ik heb erg slecht zijn en heel erg scummen. De transparanten van CiIM, Aether, Tag, Precision etc. heb ik niet gebruikt omdat ik die veel te duur vind om in zo een groot object als een “Window Bead” te gebruiken.

Het blijft dus zoeken naar DE transparant die betaalbaar is, compatibel, gemakkelijk smelt, geen bellen geeft, niet scumt etc. Het lijkt wel de zoektocht naar de Heilige Graal. ;-)6 thoughts on “Window bead en transparant glas

  1. Werkelijk prachtig Miriam! Dit geeft toch weer een hele andere dimensie aan het glaskralen maken. Wellicht een workshopje ooit?

  2. Oh wat prachtig Miriam toch, ik zou gewoon niet weten welke het mooiste is, ik vind ze allemaal schitterend.

  3. mooi, ja het probleem van blank glas. In Pat Frantz blog ik weet niet meer welke wordt er uitgebreid aandacht aan besteed. Misschien kun je hier iets mee.
    Fantastisch die windowbeads!

  4. Miriam, van nature ben ik niet jaloers, maar…… als ik zie wat je allemaal maakt, g e w e l d i g! groetjes Corry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *