Slijpen en polijsten

Na de workshops van Claudia heb ik een slijp- en polijstmachine SwapTop 8″ All-In-Wonder gekocht. Er zit ook een zaagblad bij zodat ik nu ook murrini’s kan zagen.

Gisteren een paar kralen gemaakt om een “window bead” te maken. De eerste die ik aan het maken was vond ik te mooi om te bedekken met enamels, dus uiteindelijk had ik vanmorgen één kraal om uit te proberen.

Alle instructies nog eens goed doorgelezen en toen kon ik beginnen. Alleen had ik niet genoeg transparant glas om de bloemenkraal gedaan. Daardoor kon ik niet een vlak stuk slijpen, maar moest het wat rond lopen. Nou, dat is niet echt makkelijk. Uiteindelijk zag het er wel redelijk uit en kon ik aan de laatste stap, het polijsten beginnen. Je ziet de kraal mooier worden, alleen moet je wel regelmatig je kraal koelen. Gevolg is dat mijn eerste “window bead” niet af gepolijst is en mooie barsten heeft. :-(

Morgen maar weer een paar nieuwe kralen maken. Wordt vervolgd ……..


1 thought on “Slijpen en polijsten

  1. ik blijf erbij ik vind hem mooi. En ik hou niet van blommen.. maar van die van jou schijnbaar wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *