Corning

Corning is het glas mekka in Amerika. Daar staat het Corning Museum of Glass en de Rakow Research Library Van te voren kon je je opgeven voor deze dagtrip. Er was veel animo en we vertrokken om 8 uur ‘smorgens met twee bussen. In de bus met veel lol gehad, het leek wel een schoolreisje. ;-)


In het museum werden we welkom geheten de de directeur en hielden diverse mensen een praatje en daarna volgde een rondleiding door het museum. Onze gids was niet echt toegewijd dus het duurde niet lang voordat we onze eigen weg volgde. Wat een collectie hebben ze daar. En dan te weten dat de kelders nog vol staan omdat ze niet alles kunnen tentoonstellen.


Voor de lunch zijn we de stad in gegaan. Corning is een klein en gezelig stadje en we hebben gegeten in een Deli. Mijn eerste corned beef on rye sandwich was zalig. Daar zou ik aan verslaafd kunnen raken. ;-)


Na de lunch was een een bezoek geregeld naar de Studio’s en de bibliotheek. Er worden hier allerlei workshops gegeven op het gebied van glas.
De bibliotheek is een verhaal op zich. Ze verzamelen alles wat met glas of het werken met glas in welke vorm dan ook, wordt gepubliceerd of gemaakt. Zelfs bonnetjes van artiesten waarop hun aankopen staan worden hier bewaard. Nog mooier is dat alles toegankelijk is en nog mooier dat je ook overal gratis fotokopieën van kan maken. Als je iets aan het onderzoeken bent, kun je per email je vraag stellen en zij zoeken naar artikelen die voor je onderzoek relevant zijn. En alles is weer gratis. Als ze twee exemplaren hebben dan kunnen ze als je in de US woont, een kopie of een microfiche naar je lokale bibliotheek sturen, of ze maken kopieën of ze scannen pagina’s voor je in.
Daarom heb ik een exemplaar van mijn boek en een poster cadeau gedaan aan deze bijzondere bibliotheek.


Na deze dag was een een diner in Canadaigua in een winery. Alleen het was geen diner, maar een glas wijn en wat borrelhapjes. Voor mij genoeg na de lekkere lunch, maar voor de gemiddelde Amerikaan is dat niet genoeg. ;-) Op de terug weg kwamen we nog in een onweersbui terecht en daarna een schitterenede zonsondergang.


Om 21.00 uur waren we terug, net op tijd voor de “Open Torch” session. Er staan veel branders opgezet en je kan zelfs glas en/of branders uitproberen. Of je kan een bekende artiest aan het werk zien. De verkopers zetten in dezelfde hal hun stands op, morgen begint de verkoop.


En om de dag schitterend af te sluiten ben ik langs Sharon Peters gegaan. In Engeland had ze geen tijd, maar nu heb ik dan Sparkles in mijn haar. Ze doet bij iedereen die het wil mooie haar dunne glimmers vastknopen in je haar. Voor een glimmerliefhebber als ik natuurlijk een musthave!! :-D9 thoughts on “Corning

 1. Bedankt Miriam, dat je ons een beetje mee laat kijken in je “American Glass Dream”. Wat moet het een geweldige ervaring zijn!
  Ik wacht alweer in spanning op je volgende blog-bijdrage….

  Liefs,
  Karin

 2. Wooow Miriam, amazing experience and adventures! Thank you for shearing it wih us! You deserve all the best!!!
  Hugs,
  Egle

 3. hallo Miriam, heb je die sparkles nog in je haar, als je in Nederland terugkomt? ik wil die dingen wel eens zien!
  geniet van alles en vertel je verhaal verder, want dit gaat over een mij onbekend Amerika.
  liefs, Anja

 4. Hai Miriam,
  Wat leuk dat we op deze manier met je mee mogen genieten.
  Het is erg leuk om alle foto’s te bekijken.
  Ik vind het knap en erg lief dat je er tijd voor hebt/neemt met zoveel glas om je heen.
  Maar kijk toch ook al weer uit naar je volgende plaatsing.
  Liefs,
  Veronique

 5. Miriam,

  Corning is echt een mooi museum. de foto met al dat fruit doet me onmiddelijk terugdenken aan ons bezoekje enkele jaren geleden aan Corning.
  Spijtig genoeg hadden wij niet zo’n geweldig ontvangst als jou en de ateliers waren op het moment dat wij er waren juist gesloten.

  Geniet met volle teugen van je reis!!!
  Groetjes,
  Jona

 6. Hey Miriam! Wat een top-reis ben je aan het maken! Ik kijk elke dag ff of er al weer wat nieuws op je blog staat, geniet ik een beetje mee…
  Veel plezier, doe de groeten aan Kim van die gekke cursist die dansles gaf, inmiddels heb ik nu toch weer een “baantje”; ik ben in de gemeente Soest aangenomen als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Er wordt tegenwoordig niet zo heel veel meer getrouwd, dus tijd genoeg over om te branden en workshops te volgen! Wat mij betreft mag je Kim nog een keer uit nodigen deze winter! Groetjes, Gerdie

 7. Hee mam!!
  Moooi verhaal hoor!! Ben benieuwd naar je glitters!!
  Love you!! Kiss

 8. Hallo Miriam, Wat een mooi verslag van je reis. Geweldig dat je zoveel moeite doet om ons mee te laten genieten! Ben ook benieuwd naar de glitters in je haren, dus: van vóór-, áchter- en zijkanten fotograferen please! Mooie en duidelijke foto’s en uitleg op jouw blog. Kijk elke dag ff om te zien of er iets op staat. Nog héél veel plezier en succes.
  groetjes Corry

 9. Ha Miriam,
  wat enig, we volgen je hoor, zelfs op vakantie!! ( moet van PJ en de mannen) dus wifi vereist!
  Geniet he! en ik ben ook heel benieuwd naar jou met glitter in je haar!
  liefs uit NL
  Eus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *