Murano deel 4

Dinsdag 27 september 2011

Vandaag een bezoek aan Lucio Bubacco. Hij heeft een geweldige studio en de meest fantastische dingen maakt hij. We hebben de afspraak gemaakt als het mogelijk is, dat hij volgend jaar in Leende les komt geven!! Wil je deze workshops niet missen, abonneer je dan op dit blog of voor de nieuwsbrief van Facet Design.


We hebben een afspraak gemaakt met Vittorio Constantini en zijn vrouw Gabriella. Hij werkt niet meer elke dag en komt speciaal voor ons naar zijn winkel. Vittorio spreekt geen Engels, maar zijn vrouw gelukkig wel. Al snel gaat hij achter zijn brander zitten en begint een vlinder (Farfalla) te maken. Gabriella laat zien dat een sluipwesp is doodgevallen op een raat met glazen wespen. Ongelooflijk wat Vittorio allemaal gemaakt heeft. Jammer genoeg geeft hij geen les meer en werkt hij ook niet meer full time in zijn winkel/studio.



Op de weg terug naar Murano stap ik toch uit bij Cimitero di San Michele, het kerkhof eiland. Je ziet het eiland altijd liggen en vaart er elke keer langs, maar ik was er nog nooit geweest. Het is heel indrukwekkend en zeker de moeite waard om te bezoeken. Het eiland is groter dan ik dacht en de hoeveelheid graven en gedenkstenen is enorm. Op bijna alle graven staat een foto en er liggen overal bloemen, vooral veel namaak wat toch mooi is in het geheel.



En toen was de tijd op Murano weer voorbij. Het eiland is zo bijzonder, ik ga zeker nog een keer terug naar dit prachtige eiland met vriendelijke bewoners, lekker eten en mooi weer.



3 thoughts on “Murano deel 4

  1. hoi Miriam,

    heb je Murano adventure gevolgd, heerlijk meegenoten, wat prachtig he, die insekten ja dit is kunst met een grote K, veel liefs
    Carla

  2. goh Miriam, ik heb genoten van al jouw Murano bijdragen. Fijn, dat je dit allemaal meemaakt. Ik geloof, dat na U.S.A. dit jouw tweede standbeen gaat worden. en dat sommige naar Leende komen is grandioos.
    groetjes Anja

  3. wat een geweldige ervaring, wat een leuk verslag!
    En wat een glaskunsten, waanzinnig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *