Murano deel 1

Vorige week wist ik nog van niets en nu zit ik in Murano.
Sara Sally vertelde dat ze na haar workshops bij Nice in Frankrijk met Claire naar Murano zou rijden. En ze vroeg of ik ook mee ging!! Eric vond het een goed plan en Claire ook. Gisteren zijn we door duizend tunnels via Genove, Piacenza, Verano en Padova naar Venetië gereden.


We hebben de auto geparkeerd op de luchthaven en met de Alilaguna (busboot) naar Murano gevaren.


Op de weg naar ons appartement kwamen we een hele leuke winkel tegen, althans, dat moet wel met zo een naam. ;-)

’s Avond zijn we gaan eten bij Trattoria Busa alla Torre. Sara herkende iemand, een meester glasblazer die heeft samengewerkt met Dale Chihuly, genaamd Lino Tagliapietra. Sara kent veel mensen op Murano en Diego Bottacin liep toevallig langs. Claire spreekt goed Italiaans en vroeg Diego om aan Sara aan Lino voor te stellen. We hadden al stiekum geprobeerd foto’s te maken, maar het was donker en konden natuurlijk geen flitser gebruiken. ;-) Even later kwam Lino naar ons tafeltje gelopen en Sara Sally was helemaal blij.


Wordt vervolgd …..


2 thoughts on “Murano deel 1

  1. jeetje, Miriam, wat een fantastische gelegenheid voor jou in het centrum van de europese glasblazerij te landen en dan ook nog zulke beroemde mensen te ontmoeten. ik wens je een heel fijne en interessante tijd toe.
    groetjes, anja

  2. Bedankt voor je blog-bijdrage! Super dat we weer mee mogen lezen! Heel veel plezier nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *