Engeland

Eric heeft de afgelopen tijd veel gewerkt aan de “nieuwe” Mini Cooper Innocenti uit 1975. De motor heeft hij eruit gesleuteld, die is helemaal gereviseerd en alles was weer net op tijd klaar om deze auto mee te nemen naar Engeland.

Afgelopen weekend was er in Towcester een glaskralen beurs, de Flame Off. Een mooie gelegenheid om de Inno motor goed in te rijden. De eerste 1000 km maar het autootje niet harder dan 80 km/h rijden en moet het toerental veel gevarieeerd worden. Dat is geen probleem als je alle binnen wegen neemt. De reis van Leende naar Hoek van Holland binnendoor is in tijd wat langer dan over de snelweg. We hebben er ruim 5,5 uur over gedaan!

De Mini rijdt als een zonnetje. Door de rimboe zijn we donderdag naar Towcester gereden. Het is nog vroeg als we bij het hotel aankomen en zijn we naar Silverstone gereden wat daar om de hoek is. Ze waren die dag met verschillende auto’s aan het racen. Mede dankzij de Mini mochten we aan de rand van het circuit parkeren en wat plaatjes schieten.


Aan het einde van de dag Maria Louisa en Martin geholpen met het op zetten van hun kraam op de beurs.


Vrijdag was de eerste dag van de beurs en deze was meteen gezellig druk. Martin Tuffnel en zijn medewerkers hebben een geweldige beurs opgebouwd. Heel anders dan de Flame On hier, maar zeker ook zo gezellig.


Voor Eric was de beurs natuurlijk niet zo interessant, dus is hij op zoek gegaan naar de grootste Mini onderdelen winkel in de Wereld. Die lag toch nog iets verder weg dan hij dacht. Hij is 300 km heen en 300 km terug gereden naar Padiham om deze voor hem snoepwinkel te bezoeken. De gekochte nieuwe startmotor werd er ter plekke ingemonteerd.


De tweede dag was het was rustiger op de beurs. Lekker gekletst met veel mensen die ik alleen van naam of via email kende. Eric is op zaterdag naar Coventry gereden. Het Hertitage house van Jaguar was jammer genoeg gesloten op zaterdag, maar het transport museum was de reis meer dan waard.7 thoughts on “Engeland

 1. Nu begin ik het te snappen,die flame on heeft Erik alleen maar verzonnen om naar Engeland te gaan om een leuke “auto” vakantie te hebben.

  slim slim slim,

  met vriendelijke groet,

  Peter Jan van Bijnen.

  P.s. waren de pondjes nog goed

 2. Die pondjes zijn we goed kwijt :-D, ben alleen bang dat ik er een paar pondjes erbij heb na al die Engelse ontbijten. ;-)

 3. hihihi, peterjan laat weten, dat hij de volgende keer graag mee gaat! mits hij met Eric mag sleutelen.
  Alles best, als ik maar op mijn manier mag sleutelen!

 4. Geweldige foto’s. Zeker bij het kasteel. “Lord” Eric past helemaal in het plaatje. By the way, nu mag ik met m’n auto ook legitiem naar Engeland! Toch lekker uitgerust?

 5. Hi Miriam! lucky you! you could go to the Flame Off…
  I planned my trip in advance but than the stupid Iceland volcano decided to explode the day I was supposed to leave…. actually we where already on board when the capitain announced the flight cancellation….. I was so sad!!! I really wanted to go there!
  … now I have to wait another year…
  I want to see all your pictures!

  Elena

 6. Wat leuk Miriam! Zo te zien hebben jullie supertijd gehad, ieder genoten van zijn eigen liefhebberij!
  Die foto van dat gegraai op de tafel met glas en stempels………kennen wij ook hè.

 7. Wow Miriam, het zag er super uit in Engeland. En wel geweldig dat jullie beide konden genieten van jullie eigen dingen!

  Groetjes, Carolien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *