Workshop Loren Stump

De afgelopen 5 dagen ben ik naar de 5 daagse workshop van Loren Stump geweest in Tilburg bij Stipglas. Een workshop om nooit te vergeten. Wat een geniaal artiest en geweldige leraar is Loren. Als je ooit de kans krijgt om één van zijn workshops te volgen dan is dat een absolute aanrader. Margriet, Jan Hein, Michaela en Rebecca bedankt voor alles, jullie gezelligheid, aandacht en al het lekkere eten.

In deze 5 daagse workshop hebben we ontzettend veel gezien, geleerd en gedaan. We hebben ingewikkelde gezicht murrini’s gemaakt, sculpturen en als afsluiter een enorme “paperweight”.

Een aantal murinni's van Loren Stump
Een aantal murinni's van Loren Stump
Gezicht murinni's van alle cursisten
Gezicht murinni's van alle cursisten

Loren begin om 10.00 uur ‘smorgens en houdt alleen even pauze voor de lunch en het avond eten om tot in de kleine uurtjes door te gaan. We zijn geen één avond voor 1 uur ’s nachts opgehouden en nog later naar bed gegaan. :-D

Loren werkt met een gigantische vlam. Zijn brander is een voor hem aangepaste GTT Delta.
Loren werkt met een gigantische vlam. Zijn brander is een voor hem aangepaste GTT Delta.
Tja, dan moet je maar niet je camera uitlenen
Mijn gezicht murinni voordat hij wordt uitgetrokken.

Je werkt met een enorme hoeveel glas en dat is een hele uitdaging. Het meeste zag ik op tegen het maken van de paperweight. Ik zag het niet zo zitten om zo een enorme klomp glas te smelten en de kans op een mooi aandenken te verpesten. Loren wilde best mijn paperweight maken, maar alnaar gelang de avond en de nacht vorderden, bedacht ik me dat het toch wel erg stoer was om het toch zelf te doen. Om 2 uur ’s nachts was het mijn beurt. Het was zo spannend en ik ben zo blij dat ik het zelf (met natuurlijk wat hulp van de meester zelf ;-)) heb gedaan. Om 4 uur ben ik eindelijk naar het hotel gegaan, maar door de enorme stoot adrenaline ben ik pas om 5 uur in slaap gevallen!!


Schott transparant glas pellen
Schott transparant glas pellen
Even glas schoon likken :-D
Even glas schoon likken :-D

glas rond vormen met een grafieten gereedschap
glas rond vormen met een grafieten gereedschap
Mijn paperweight (met natuurlijk glimmers erin) vlak voordat hij in de oven gaat
Mijn paperweight (met natuurlijk glimmers erin) vlak voordat hij in de oven gaat

Al ik de paperweight binnen heb, zal ik een betere foto laten zien en ook andere gemaakte dingen fotograferen.


7 thoughts on “Workshop Loren Stump

 1. Wow Miriam wat gaaf! Ik ben heel benieuwd naar de paperweight, hopelijk mag ik hem de 24e bewonderen :)

 2. Oh wat super Miriam! Ben ook helemaal niet jaloers hoor……
  Je paperweight (is dat die ene van 2 uur ’s nachts? ) vind ik prachtig!
  Het moet een geweldig gevoel zijn om een workshop van zo’n glaslegende te krijgen, zucht…

 3. Ja, Miriam, dit is echt een fantastische belevenis, die ik door de manier van schrijven helemaal na kan voelen. leuk, dat je zulke ervaringen hebt.
  ik hoop, dat je je slaap weer inhaalt.

 4. Miriam, ik ben jaloeoeoeoers!!! Wat een prachtige murrini maakt hij, ik ben ook erg benieuwd naar jouw murrini en je paperweight! En, wanneer ga je hem in Leende uitnodigen ;-)?

  Slaap lekker de komende dagen, haha!

 5. ohw wat enorm mooi Miriam!!! En wat lik je dat glas charmant schoon ;P.
  Maar wat zie je toch witjes op de foto, vermoeidheid????

  Denk je wel een beetje aan je eigen meis, de komende tijd krijg (heb)je het druk genoeg met de flame-on in zicht.

  groetjes en liefs,
  Jeannette

 6. What an impressive workshop with legendary Master! And, Miriam, your achievements are impressive indeed! Congratulations!!!
  Egle :)

 7. Nou Miriam, jij bent de ook een master hoor.

  liefs Mariska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *