Even tijd vrij maken

Gisteren heb ik even een paar uurtjes vrijgemaakt om wat te experimenteren. De laatste weken ben ik alleen maar bezig met het maken van het boek Glasss. Maar de boog kan niet alleen maar gespannen zijn. ;-)

Op diverse fora zag ik mooie kralen van Christina met bubbeltjes en toe bedacht ik me dat Sherry Bellamy dat effect had laten zien tijdens haar workshops. Na lang zoeken heb ik het benodigde materiaal uiteindelijk gevonden en gisteren wat kraaltjes gemaakt.

2009_08_04_kralen_01en02 2009_08_04_kralen_03

2009_08_04_kralen_05 2009_08_04_kralen_06


Het effect van de belletjes komt door het messing gaas dat ik gebruikt heb. Onder de transparante laag glas gaat het gaas verbranden en het gas dat daardoor ontstaat maak belletjes in een gaas patroon.


16 thoughts on “Even tijd vrij maken

 1. Hoi Miriam, WAT PRACHTIG, echt helemaal super zowel de vorm als de kleuren en de kraal zelf zijn echt helemaal te GEK!!!

 2. Gaaf hoor!!! Ga mijn Sherry aantekeningen en materialen er toch weer eens even bijpakken!
  Nu hoef ik geen tutorial meer te kopen….;o)

  Groetjes Sonja

 3. Goh gelukkig heb je je ff vrij gemaakt van het boek. Het wordt vast fantastisch maar meid wat een werk. En prachtige kralen heb je gemaakt zeg. Zo wil ik ook wel ff achter mijn brandertje kruipen. Volgens mij heb ik deze workshop van Sherry net gemist. Maar jij bent altijd geweldig lief en zo weten we gelukkig ook weer hoe ge da mooi bubbelkes werk erin krijgt.
  Super mooi!!

 4. Hello Miriam, beads looks so VERY interesting and luxurious!! I’m impressed!! Heartily compliments from Lithuania :)
  Egle

 5. Ohhh Miriam! Je mag wel vaker tijd vrij maken. Wat een wonderschone kralen.

 6. Hai Miriam, wat een schitterende kralen. Wat geeft dat gaas een leuk effect. Ik begrijp dat je het met COE 104 kan maken. Kan je vertellen waar je dit gaas kunt kopen? Of is dat nog secret…. hartelijke groet, Patrice

 7. Miriam, top dat je dit openbaar hebt gemaakt!

  En eerlijk gezegd vind ik het vrij bijzonder dat iemand die dit gewoon in een workshop van een ander heeft geleerd, er zo mysterieus over doet en het tegen betaling wereldkundig wil maken.

 8. Hoi Miriam,

  wat een effect hé, mooi gedaan,
  groetjes Carla

 9. Goh wat een prachtkralen en dat is waar ook we hebben een beetje van dat spul meegekregen. Mijn resultaten van de workshop waren niet om aan te zien, maar als ik jouw beauty’s zie dan prikkelt dat wel om er toch nog maar eens wat mee gaan spelen :)

 10. Hi Miriam
  Beautiful beads.. and thank you for sharing the technique :)
  All I now need to know is where to get this fine mesh from… Im in the UK
  (FH and LE)

 11. Net terug van vakantie en dan zie ik zulke schitterende kralen!!! Had de bubbeltjes inderdaad al vaker gezien van Christina maar wist niet dat het idee oorspronkelijk van Sherry Bellamy is! Op zoek naar het mesh-materiaal dus en met jouw aanwijzingen ernaast ook lekker experimenteren!

 12. Het is niet speciaal een techniek van Sherry hoor, ik heb het alleen van haar gezien hoe messing reageert. Er zijn veel meer die deze reactie al eerder hebben gebruikt of erover geschreven. Ik heb alleen vermeld dat ik het niet zelf heb uitgevonden, maar gezien heb toen Sherry hier was. ;-)

 13. Ze zijn prachtig Miriam!
  Je kunt ook messingfolie of draad gebruiken, dit geeft nagenoeg hetzelfde effect ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *