Home

Mijn werkzaamheden bestaan uit vele facetten. Ik maak zelf glaskralen en eigentijdse sieraden en websites.

Glaskralen maak ik op een professionele brander. Het zelf maken van kralen is een manier om je zelfgemaakte sieraden absoluut uniek te maken. Elke glaskraal is een kunstwerk op zich. Mijn kralen zijn te koop aan huis.


Al mijn kralen worden “annealed”. Annealen houdt in dat een kraal na het maken met de brander in een speciale oven (kiln) gaat om zo heel langzaam tot kamertemperatuur af te koelen. Glas zet uit als het verwarmd wordt en als bij afkoeling de buitenkant eerder afkoelt dan de binnenkant ontstaat er spanning in het glas. Om de spanning uit het glas te halen is het nodig dat er een bepaald stookprogramma gevolgd wordt. De temperatuur zakt gecontroleerd met een bepaald aantal graden per uur in verschillende stappen. Dit proces heet annealen.


Voor glaskralen makers heb ik een online glas kleurkaarten overzicht gemaakt van een groot aantal glassoorten. Dit overzicht is nu ook te koop in een gedrukte poster in de winkel.

Het boek Glasss is een project wat ik in 2009 ben gestart. Het boek is gemaakt met foto’s van diverse glasartiesten van over de hele wereld. In 2011, 2013 en 2015 zijn de tweede, derde en vierde editie gepubliceerd.


omslag_glasss_01_800x566 omslag_glasss_02_800x566 omslag_glasss_03_800x566 omslag_glasss_04_800x566