2015-09 Murano deel 1

Dit jaar gaat Eric niet mee, maar Corry en ook Joy sluit bij ons aan.



Als eerste gaan we naar de “snoepwinkel” van Roberto Dona! Dan lopen we Mauro tegen het lijf. Hij zal ons wel meenemen naar de Effetre fabriek. Maar zoals altijd, verder dan de Murinni opslag komen we niet. Joy heeft haar tas met 11 kilo kralen bij zich en laat die zien. Alles wat ze maakt is zo mooi en perfect. De rest van de dagen neemt ze haar tas mee en iedereen is verbaast over haar vakmanschap en creativiteit. Zulke kralen hebben ze nog nooit gezien.



De volgende stop is de school van Abate Zanetti. Mooi hoe ze de oude fabriek hebben opgeknapt en ingericht.



Na een heerlijk lunch gaan we langs bij Loris Signoretto. Hij is hard aan het werk en wijst ons naar achteren om de showroom te gaan bekijken. Er zijn weer nieuwe ontwerpen bij gekomen en de één nog mooier dan de ander.



Dan kijken we of Lucio thuis is, maar helaas, alleen zijn kat was er. Onderweg naar de supermarkt komen Luigi tegen die ons mee neemt naar Davide Salvatore’s werkplaats. Zijn zoon is aan het werken aan een vaas.



We halen nog wat prosecco voor de borrel die we lekker drinken op ons eigen terras. Juul komt gezellig langs met Spike. Wat is die gegroeid en wat een lekker jochie. Na een heerlijke pizza bij Duomo onmoeten we onder andere Cristina Sfriso Fontanella en haar man Carlo. Carlo is de enige die Engels spreekt en die alles probeert te vertalen. Daarna nog een paar nachtfoto’s maken voordat we gaan slapen.



Wordt vervolgd …


2 thoughts on “2015-09 Murano deel 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *